top of page

HBG is op zoek naar nieuwe collega's!

Bediening

Keuken

Ervaring geen vereiste, motivatie wel

Vanaf 16 jaar

Minimaal een dag in het weekend

Hulp Bediening Gezocht!

Wij zijn op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen voor in de bediening!  

HBG is vrijwel dagelijks (dinsdag niet) geopend vanaf 17u. Jouw dienst begint dan ook op die tijd, of een uurtje later. Jij bent altijd iets te vroeg, omdat je gezellig mee eet, of om alvast je spullen op te bergen en je om te kleden. Als de eerste gasten binnenkomen, sta je startklaar om hen te ontvangen.

Met je collega's maak je een taakverdeling voor de avond. Je bekijkt samen wie er welke wijk op zich neemt en wie verantwoordelijk wordt voor welke tafels. Zolang de avond nog jong is en de meeste tafels nog onbezet, kijk je om je heen wat er gedaan moet worden. Zijn alle reserveringen ingedekt? Alle glazen schoongespoeld en gepolierd? De menukaarten afgenomen met een doekje? Koelkasten aangevuld met drankjes? Dan zijn jullie er klaar voor! 

Langzaam maar zeker wordt het drukker in de voorzaal. Het wordt tijd een tandje bij te zetten. Je collega met wie je zo gezellig aan het kletsen was, begrijpt ook dat het gesprek even moet wachten tot het schoonmaken aan het eind van de avond of tot het sluitdrankje. Hij krijgt het nu zelf trouwens ook te druk om bij te praten; althans, met jou. Voor de gasten is er altijd tijd. 

Tijdens de avond ren je van hot naar her en zorg je ervoor dat je gasten voortdurend voorzien zijn van een drankje, een hapje of van wat zij dan ook wensen. Je kunt van alles regelen, want je bent goede maatjes met de keuken.  Ook aan tafel heb je een klik. Jij voelt mensen aan en weet de juiste toon te raken.

Als het tegen tienen loopt, wordt het rustiger in het restaurant. Het is nu niet meer nodig dat alle collega's blijven werken. Onderling bepalen jullie wie er kan stoppen en wie er doorwerkt om de boel schoon te maken. Jij vindt het nooit een probleem als iemand anders stopt. Je was net lekker bezig en je bent niet vies van een beetje schoonmaakwerk. Bovendien kun je die extra uurtjes wel gebruiken.  Ook als de avond een keer wat uitloopt wegens een grote groep of wat late tafeltjes, blijf jij vrolijk en enthousiast. Als iedereen klaar is, drinken we met z'n allen nog een (okee, soms iets meer dan een...) drankje.

Zie jij jezelf lekker aan de slag gaan hier en ben je 16 jaar of ouder? Kom dan eens bij ons langs om kennis te maken. Wij zijn aanwezig vanaf 14 uur, behalve op dinsdag.  We gooien je niet meteen in het diepe. Eerst spreken we een periode van vier of vijf aaneengesloten avonden af om je in te werken. Tijdens die avonden word je gekoppeld aan een collega die jou begeleidt en die je leert bedienen. Na afloop van deze inwerkperiode maken we samen de balans op: hoe vond jij het en hoe vonden wij het. De uitkomst bepaalt of we met elkaar verder gaan. 

We zien je graag verschijnen!

Vraag naar Gilbert 

Holle Bolle Gijs

Korte Mare 34 Leiden

Hulp Keuken Gezocht!

Wij zijn op zoek naar leuke, gemotiveerde mensen voor in de keuken! Afwas, koude kant (voorgerechten, salades, toetjes) of bakken? Iedereen is welkom!

HBG is vrijwel dagelijks geopend vanaf 17u (op dinsdag zijn wij gesloten). Jouw dienst aan de koude of warme kant begint dan ook om die tijd, in de afwas een uurtje later. Jij bent altijd iets te vroeg, omdat je gezellig mee eet, of om alvast je spullen op te bergen en je om te kleden. Als de eerste gasten binnenkomen, sta jij al in de keuken voor te bereiden. Nadat je je collega's uit de keuken en bediening hebt begroet, ga je aan de slag om jouw kantje in orde te maken. Zijn je koelkasten aangevuld, heb je voldoende dressings en sauzen, is je werkplek schoon, de afwas weggewerkt? Dan ben jij er klaar voor! En dat is maar goed ook, want de eerste bonnen komen binnen. Je collega met wie je zo gezellig aan het kletsen was, begrijpt ook dat het gesprek even moet wachten tot het schoonmaken aan het eind van de avond of tot het sluitdrankje. Hij krijgt het nu zelf trouwens ook te druk om bij te praten. De bestellingen stromen snel binnen. 

Om 18u komt de afwasser de keuken in. Gelukkig maar, want de extra hulp is welkom. Hij kan meteen beginnen met borden klaarzetten en helpen wat toetjes te maken. Ook de stapel afwas begint te groeien. Hij hoeft zich niet te vervelen dus!

Tijdens de avond komen er wat speciale verzoekjes van de bediening door. Geen enkel probleem, jij draait je hand er niet voor om wat extra's te doen. Bovendien komt je collega je graag helpen, zoals jij op jouw beurt je collega helpt. 

Tegen tienen wordt het rustiger in het restaurant. Het is tijd om schoon te maken. En nu de druk van de ketel is, is er weer tijd om te lachen en mee te zingen met de muziek. Als de warme en koude kant schoon zijn, is de afwasser nog bezig. Gelukkig kan hij rekenen op een portie collegialiteit en maken jullie samen de afwas af. Als de keuken schoon is, de afwas is weggewerkt, de spullen weer op hun plek staan en de vloer gedweild, is het tijd voor nog een (okee, soms meer dan een...) sluitdrankje met alle collega's uit de keuken en bediening.

Zie jij jezelf lekker aan de slag gaan hier en ben je 16 jaar of ouder? Kom dan eens bij ons langs om kennis te maken. Wij zijn dagelijks aanwezig vanaf 14u, behalve op dinsdag. We gooien je niet meteen in het diepe. Eerst spreken we een periode van vier of vijf aaneengesloten avonden af om je in te werken. Tijdens die avonden word je gekoppeld aan een collega die jou begeleidt en die je leert wat te doen aan de koude of warme kant of in de afwas. Na afloop van deze inwerkperiode maken we samen de balans op: hoe vond jij het en hoe vonden wij het. De uitkomst bepaalt of we met elkaar verder gaan. 

Je krijgt een ( of meer) vaste werkdag(en), die we in overleg bepalen. 

We zien je graag verschijnen!

Vraag naar Gilbert 

Holle Bolle Gijs

Korte Mare 34 Leiden

Anker 1
Anker 2
bottom of page